Recept på fisksoppa

2008-10-3110:16:27

Lisas* fisksoppa                        4 portioner


400 g torsk

2 burkar krossade tomater

5 dl crème fraiche - jag brukar använda lättfraiche

Bongs hummerfond - viktigt att det är just Bong!

färsk dill

salt

peppar

chili- eller paprikapulver

olivolja

2 normalstora vitlöksklyftor


Fräs pressad vitlök i olja i en stor kastrull eller gryta. Häll i tomatkross. Rör runt. Värm upp. Häll i crème fraiche. Rör runt. Värm upp. Smaksätt med hummerfond, salt, peppar samt chili- eller tomatpulver. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg i soppan. Låt stå o puttra tills fisken är färdig (alternativt koka upp fisken för sig och lägg sedan i soppan). Klipp över färsk dill och rör runt.


Servera gärna vitlöksbaguetter och citronvatten till.


Smaklig måltid!




* Har faktiskt fått receptet av en kock i Kungsbacka, så egentligen är det inte "min" fisksoppa...
Postat av: Madeleine

Visst är den god! Fick receptet av mamma för många år sedan och det är en klar favorit!

2008-11-02 KL. 19:21:00

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0