Recept på fisksoppa
Lisas* fisksoppa 4 portioner
400 g torsk
2 burkar krossade tomater
5 dl crème fraiche - jag brukar använda lättfraiche
Bongs hummerfond - viktigt att det är just Bong!
färsk dill
salt
peppar
chili- eller paprikapulver
olivolja
2 normalstora vitlöksklyftor
Fräs pressad vitlök i olja i en stor kastrull eller gryta. Häll i tomatkross. Rör runt. Värm upp. Häll i crème fraiche. Rör runt. Värm upp. Smaksätt med hummerfond, salt, peppar samt chili- eller tomatpulver. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg i soppan. Låt stå o puttra tills fisken är färdig (alternativt koka upp fisken för sig och lägg sedan i soppan). Klipp över färsk dill och rör runt.
Servera gärna vitlöksbaguetter och citronvatten till.
Smaklig måltid!
* Har faktiskt fått receptet av en kock i Kungsbacka, så egentligen är det inte "min" fisksoppa...
Visst är den god! Fick receptet av mamma för många år sedan och det är en klar favorit!