Polisen tog barn ur het bil

2009-06-2701:54:09

Igår bloggade jag om en artikel från GP:s hemsida angående en liten ettåring som hade blivit kvarglömd i en bil och suttit där hela dagen i hettan och därmed avlidit. Läs mitt inlägg här. Nu när jag surfade in på GP:s hemsida innan jag skulle stänga av datorn för natten så hittar jag den här artikeln:

Polisen tog barn ur het bil
Ett sju dagar gammalt barn lämnades vid åttatiden på fredagskvällen ensamt i en bil vid Media Markt i Bäckebol på Hisingen medan föräldrarna gick in för att handla.

Det var 25 grader varmt ute och fortfarande fullt solsken.
Någon observerade barnets situation och slog larm. 20 minuter senare var polis på plats. Eftersom barnet sov vågade de inte ta några risker utan larmade ambulans, slog sönder rutan och tog ut barnet.

Ambulanspersonalen kunde konstatera att barnet var utom fara. Då kom föräldrarna tillbaka.
- De blev mycket bedrövade när de stod klart för dem vad som hänt, säger inre befälet, Peter Larsson vid polisen på Hisingen. Pappan har förstått allvaret.

Polisen kommer att rapportera händelsen till de sociala myndigheterna.


[text från GP]

EN SJU DAGAR GAMMAL BEBIS!!!!!!!!!!!!!!! Överge en sån liten i en bil?!?!?!?!?! Det händer ju liksom bara inte!!!!!! Stackars, stackars, stackars liten... Jag lämnar Edwin ensam i bilen på sin höjd om jag ska lägga på pengar på bilen - och bara om biljettautomaten är inom sådant avstånd att jag kan se bilen bra hela tiden!!! Hur fan är folk funtade egentligen????!!!! Man går liksom inte in och handlar och lämnar sitt barn i bilen. Tro fan att händelsen ska rapporteras till de sociala myndigheterna! Usch, va jag blir illa berörd av såna här grejer!!

Postat av: Daddys

Hur kan någon människa i detta land fortfarande tro att det med säkerhet skulle gynna detta barn att anmäla denna händelse till de sociala myndigheterna?



Pappan har förstått allvaret står det. (Inte mamman då)? De flesta verkliga övergreppen och misshandeln av barn sker efter att dom har hamnat i klorna på denna vidriga myndighet. Tyvärr har vi idag ingen som vi tryggt kan vända oss till för att förhindra sådana här händelser gällande barn. Inte ens polisen.



Föräldrar och allmänhet. Tänk er riktigt noga för innan ni anmäler oro för barn till familj och individ omsorgen. Den omsorgen visar sig i fall efter fall vara så full av maskhål att barnen trillar igenom maskorna. Barnet i det här fallet kan lätt hamna ur askan i elden.



Förtydligande av detta påstående går att finna på min blogg.



"Daddy"

2009-06-27 KL. 07:43:38
URL: http://daddys.blogg.se/
Postat av: L

Angående föregående inlägg.



Eller så kan vi bara säga att det är dödssorgligt att människor som för en kamp drar in andra helt ovidkommande händelsen i sin strid för att få mer kött på benen.



Klart som f-n att det ska anmälas. Här har barnet inte levt mer än sju dagar innan någonting sådant här händer. Jag och Lisa har kanske barn som är yngre än vad ditt/dina är så vi har spädbarnstiden färskare i minnet men MYCKET FÅ föräldrar skulle ens komma tanken på att lämna ett så litet barn, allra mindre lämna det i en bil.. Skäms att du tycker att det är okej att detta hänt och att det är en större tragedi att händelsen anmäls till sociala myndigheterna. Att vi ska behöva stå till svars för att vi står upp för ett litet spädbarn som inte ännu på lång tid har en egen röst känns ofattbart!



Lisa, I'm with you on this one.

/L

2009-06-27 KL. 12:22:00
URL: http://mammamedknuff.blogg.se/
Postat av: L

Angående föregående kommentar ska det givetvis stå.

2009-06-27 KL. 12:23:05
URL: http://mammamedknuff.blogg.se/
Postat av: E

Ang det "hemska" med att anmäla händelsen till soc. Förutom att det enl lag är tvunget för polisen att anmäla händelsen, så är soc funktion inte att sätta krokben för en familjs liv. Givetvis så finns det fall där soc "missbrukat" (el missuppfattat) sin samhällsroll. Dock är myndighetens främsta funktion att HJÄLPA familjen komma vidare efter denna händelse. Ex kan föräldrarna ha behov av samtalsterapi, rådgivning etc. Det handlar inte om att slita barnet från moderns bröst och placera detta i en fosterfamilj. Jag som arbetar med barn och ungdomar är också tvungen att i min yrkesroll rapportera när jag får indikationer på att ett barn far illa. Det är inte en lätt sak att få föräldrarna att förstå att anmälan är till för att hjälpa HELA familjen, inte att stjälpa den, men givetvis främst för att barnets bästa i alla lägen måste sättas i främsta rummet. Att lämna ett litet spädbarn ensam i en bil är aldrig ok föräldrarbeteende, oavsett temperatur i bilen. Dock kan föräldrarna med råd och stöd säkerligen utvecklas fint i sina föräldrarroller. Bra att inte samhället bara lämnar dem därhän.

2009-06-27 KL. 20:12:47
Postat av: Bröllopsbloggen

hoppas ni haft en toppenhelg



kram

2009-06-29 KL. 10:54:53
URL: http://brollopsbloggen.webblogg.se/
Postat av: Anna

Ja, jag hade då aldrig lämnat en 7 dagar gammal bebis i bilen, ALDRIG! Fattar inte hur man vågar??? Tänkt om någon tar barnet och det försvinner för all framtid??? Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände.



kram!

2009-06-29 KL. 11:51:46
URL: http://gumsan70.wordpress.com

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0