Biscotti

2008-12-0600:10:03

Detta recept ska definitivt testas nån dag!!! Hinner dock inte inför kalaset imorn tyvärr...



S A F F R A N S B I S C O T T I         
cirka 50 st

Saffransbiscotti
 
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert/1/2 g saffran
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.


Tips!
Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.

Med choklad

Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.


Nötbiscotti

Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.


Julkryddad biscotti
Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.

Bild & recept: Arla

Postat av: Therese - Eira min ögonsten

gud vad gott det lät! det ska jag testa!



hur förvarar man dom? hur länge håller dom?

2008-12-06 KL. 00:38:28
URL: http://eiraheidemo.blogg.se/

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0