Nyårsmat

2008-12-3010:03:14
Nyårsafton ska vi fira tillsammans med Christians föräldrar samt hans bror med familj. Vi har fått den stora äran att göra efterrätten, en mangosurpris plus att vi även har tänkt att fixa lite nattamat, en cheddarostpaj med lite tillbehör.

Mangosurpris  
M A N G O S U R P R I S     8 port

1 pkt fryst mango, 250 g
2 äggulor
1 dl florsocker
4 dl Arla Köket vispgrädde
10 cookies, ca 100 g (kakor, typ Maryland)

Hallonsalsa:
4 passionsfrukter
400 g frysta hallon
2 msk flytande honung

Halvtina mangon. Mixa den med äggulor och florsocker. Vispa grädden. Rör ner mangomoset i grädden. Smula i kakorna. Klicka smeten i 8 stora muffinsformar av papper. Frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och ta ur fruktköttet. Blanda det med hallon och honung. Låt stå minst 1 tim. Hit kan man förbereda. Ta bort muffinsformarna från glassen och lägg upp den på assietter. Låt glassen stå ca 15 min. Servera med hallonsalsan.

Tips! Sätt tomteblossen snett utåt, så att det inte faller ner skräp på glassen.


Cheddarpaj med vintersallad

C H E D D A R P A J     12 bitar

50 g smör
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 msk kallt vatten
1/2 krm salt

Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl Arla mjölk
1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar
175 g riven Kvibille cheddar


Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något.


-----------------------------------------------------
[Recept samt bilder hämtade ifrån Arla]


Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0