Maränger
2008-10-15│12:57:06
Tänkte ge mig på att baka lite sega, smarriga maränger i veckan om jag hinner. Mmmmm...
Ingredienser
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 50 min
Färdigt på: 70 min
Tips
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
- Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
- Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
- Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
- Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
- Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Bild och recept kommer från Recept.nu
Trackback