Dagens rätt från Bloggfamiljen
Färsbiff med oliver, aubergine och getoströra serverat med klyftpotatis
1 aubergine
1 msk olivolja
½ citron, pressad
1 knippe dill, grovhackad
200 gr getost i tärningar
4 port klyftpotatis
600 gr blandfärs
1 ägg
½ dl mjölk + 2 msk skorpmjöl
2 msk tapenade
Dela auberginen på längden, snitta köttet lite med en kniv, pensla med lite olivolja och baka den i ugn på 220 grader i ca 20 min. låt svalna och gröp därefter ur köttet, blanda ner citronen, dillen och getosten, smaka av med salt och peppar.
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning eller gör din egen.
Blanda färsen med ägget, mjölk och skorpmjölsblandning, tapenade och smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek på svag värme i lite matfett.
Servera biffarna med auberginesalladen och potatisen. En god tomat och rucola sallad passar bra till.
lät verkligen gott...
Tack för din medverkan i min tävling..
Såg att jag missat en här hos dig..väggord..
Ska köpa några nu, håller på att måla om..
kram