Phad Thai

2009-03-2921:18:26
Idag har vi haft en fixardag och orkade inte laga middag. Så vi tog en promenad i den underbara vårsolen till thairestaurangen i området. På vägen dit tog vi en sväng om lekplatsen också, så Edwin fick gunga lite. Kul som vanligt! Väl framme på thairestaurangen beställde vi varsin Phad Thai - en grymt god thairätt som på den här restaurangen tillagas med kyckling, jordnötter, purjolök, vitkål, pressad lime, nudlar m.m. Vet inte riktigt allt som är i men supergott är det i alla fall. Nästa gång vi är sugna på thaimat så ska jag nog ge mig på att göra denna rätt på egen hand - med hjälp av Santa Maria... Det finns nämligen en färdig Phad Thaisås som man kan köpa och det ska jag göra!! 


 
Phad Thai  är en vanlig och populär klassisk thailändsk maträtt. Phad Thai recepten kan skilja sig lite åt beroende på tycke och smak. Phad Thai görs vanligen med kyckling, fläskkött, oxkött eller räkor.



P H A D   T H A I       4 portioner

1 paket Rice Noodles
400 g kycklingfilé, strimlad
200 g vitkål, strimlad
3 msk matolja
2 st ägg, lättvispade
1 dl jordnötter, krossade
2 påsar Phad Thai wok sauce

Koka risnudlarna enligt anvisning och skölj i kallt vatten så de inte klibbar. Woka/stek kycklingen  och vitkålen i oljan. När kycklingen fått färg tillsätter du det vispade ägget under sakta omrörning. Tillsätt risnudlarna samt jordnötterna i stekpannan. Rör i Phad Thai Wok Sauce och låt allt bli varmt. Servera genast. Garnera gärna med 1/2 kruka Santa Maria färsk Koriander, grovhackad.


[Bild & recept från Santa Maria]

Postat av: ia

Det låter underbart gott!

Ska nog oxå försöka mig på att göra själv!

kram

ia

2009-03-29 KL. 23:01:24
URL: http://irin.blogg.se/
Postat av: Lena Severin

Låter skitgott!! Det kan ni få bjuda mig på någon gång - fniss!!

2009-03-30 KL. 19:18:39
Postat av: Erika Otter

såg smarrigt ut ;)

2009-03-31 KL. 19:08:38
URL: http://otteer.webblogg.se/

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0