Blev lite bakat ikväll - skorpor!

2009-10-0721:22:21



Margaretas Kryddskorpor
ca 100 st

Ugnstemperatur: 200°C

125 g smör eller margarin
2½ dl socker
1 dl sirap
1 ägg
125 g russin, sötmandel eller finhackade syltade apelsinskal - jag valde mandel & mörk blockchoklad
6½-7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Rör margarin/smör och socker. Tillsätt sirapen, ägget och frukten/nötterna och sist mjölet blandat med bikarbonat. Rulla ut degen i åtta längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skär skorporna medan de är varma direkt på plåten i ca 2½ cm breda, sneda bitar.

Receptet är från Sju sorters kakor

Postat av: Matilda

Så gott!!



Sv: Haha, ja jag fick själv en liten chock... :-) Men är alltid kul att vara på förstasidan!



Kramkram!

2009-10-07 KL. 22:17:36
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0