Blev lite bakat ikväll - skorpor!
2009-10-07│21:22:21
Margaretas Kryddskorpor ca 100 st
Ugnstemperatur: 200°C
125 g smör eller margarin
2½ dl socker
1 dl sirap
1 ägg
125 g russin, sötmandel eller finhackade syltade apelsinskal - jag valde mandel & mörk blockchoklad
6½-7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Rör margarin/smör och socker. Tillsätt sirapen, ägget och frukten/nötterna och sist mjölet blandat med bikarbonat. Rulla ut degen i åtta längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär skorporna medan de är varma direkt på plåten i ca 2½ cm breda, sneda bitar.
Receptet är från Sju sorters kakor
Postat av: Matilda
Så gott!!
Sv: Haha, ja jag fick själv en liten chock... :-) Men är alltid kul att vara på förstasidan!
Kramkram!
Trackback